Sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România orașului Constanța, pentru perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021. În competiţie au mai participat oraşele Craiova și Galați, iar premiul a fost de 50 de mii de euro.

Titlul a fost oferit de către Comisia pentru Guvernanța titlului alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS și Primăria Municipiului Iași. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași, actualul oraș deținător al titlului.

Conceptul câștigător #ComeToSEAus, își propune să adune la aceeași masă tinerii constănțeni pentru a colabora și pentru a dezbate viitorul orașului în care trăiesc. În calitate de „Capitala Tineretului din România”, Constanța își dorește să valorifice potențialul orașului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănțeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, inițiativelor acestora și totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local și de a avea o contribuție semnificativă la creionarea viitorului comunității locale.

Bugetul alocat pentru proiecte ce urmează a fi implementate pe parcursul anului, depășește 2.640.000 de lei.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de  concepte și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Prima capitală a tineretului din România a fost desemnată în 2016, Timișoara, urmată apoi de Bacău, Baia Mare și Iași.

Articolul precedentVictorie fără emoții pentru FC Farul în fața liderului CS Mioveni
Articolul următorVIDEO|”Liniuțe” periculoase în Mamaia