Ciprian Marica într-o postare pe Facebook a scris că reacţiile sunt exagerate după exprimarea rasistă a arbitrului român Sebastian Colţescu în timpul meciului dintre Paris-Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor.

 

 

“Coltescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lunga. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal!

 Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație , dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu, S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!

 Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan.

 Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”

Meciul PSG – Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt după doar 15 minute, după ce unul dintre membri din staff-ul turcilor l-a acuzat pe arbitrul Sebastian Colțescu că l-ar fi insultat printr-o adresare cu tentă rasistă. Ulterior, meciul a fost amânat și urmează să se dispute astăzi, de la ora 19:55.

Sursa: Realitatea de Constanta