Un cetățean iranian care a încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”, a fost prins, marți, de polițiștii de frontieră constănțeni, în apropierea frontierei de stat.

Potrivit Gărzii de Coastă, marți dimineață, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, din județul Constanța, au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Pentru că acesta nu își justifica prezența în zonă, a fost dus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetățean iranian, în vârstă de 36 de ani. El a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățeanul iranian fiind predat autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedentRestricții de circulație în centrul Constanței din cauza unor avarii RAJA
Articolul următor“Capidava II” – Lansare de Carte la Muzeul de Istorie din Constanța