Contractul de finanțare a proiectului ce privește restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – artistica a Cetății Carsium, de la Hârșova, în valoare de 2,3 milioane de euro, a fost semnat, vineri, la sediul Consiliului Judeţean Constanța.

Obiectivele specifice ale acestui proiect se definesc prin realizarea lucrărilor de consolidare, realizarea unui corp multifuncțional care să poată asigura toate utilitățile administrative necesare, asigurarea dotărilor ce se impun, realizarea activităților de marketing, precum și creşterea numărului de vizite la acest obiectiv de patrimoniu cultural. „Eforturile de a atrage fonduri pentru județul nostru continuă să se concretizeze. Semnarea acestui contract reprezintă un pas imens pentru viaţa culturală a acestui județ. Promovarea turistică reprezintă un element primordial în acest domeniu”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Proiectul are o durata de implementare de 46 de luni de la semnarea contractului de finanțare, valoarea totală a lucrărilor fiind de 2,3 milioane de euro.

Articolul precedentFestivalul Mamaia Copiilor 2018 continuă!
Articolul următorTuriști români, răsturnați cu ambarcațiunea pe Dunăre, salvați de polițiștii de frontieră