mistret

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală după ce au prins un bărbat care transporta în portbagajul mașinii un porc mistreț vânat ilegal. Oamenii legii au mai stabilit că paznicul de vânătoare lipsea din zona de monitorizare.

Polițiști din Cernavodă au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic. Astfel, pe raza localității Seimeni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, în timp ce încerca să părăsească fondul de vânătoare.
În urma verificărilor autovehiculului, în portbagaj a fost găsit un porc mistreț de aproximativ 150 de kilograme, iar în habitaclu au fost identificate o pușcă de vânătoare cu glonț, patru cartușe, precum și mai multe instrumente utilizate la vânătoare. Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări a mai reieșit faptul că paznicul de vânătoare, un bărbat de 65 de ani, lipsea din zona respectivă, deși acesta avea obligația legală de a monitoriza partida de vânătoare.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Articolul precedentAtenție constănțeni: care sunt zonele în care se reabilitează trama stradală în această săptămână!
Articolul următor„Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni”, pe platoul din fața Teatrului „Oleg Danovski”