Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor acționa, în minivacanța ocazionată de sărbătorirea „Zilei Marinei Române”, pentru asigurarea climatului de ordine și pentru protecția participanților la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate.

Astfel, marți, 14 august, începând cu ora 08.00, jandarmii constănțeni se vor afla în zona monumentului „Crucea Marinarilor” situat pe faleza Cazinoului din Constanța, pentru a veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului militar și religios organizat cu ocazia ,,Zilei Marinei Române”.

În perioada 14-15 august, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică și protecția persoanelor care vor participa la activitățile organizate cu ocazia „Zilei Marinei Române” în municipiul Mangalia (ceremonial militar și religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciții demonstrative, concursuri marinărești, expoziție de tehnică militară, spectacole de muzică ușoară și populară, precum și retragerea cu torțe).

Miercuri, 15 august, se va acționa pentru asigurarea ordinii publice la competiția de jocuri marinărești în portul turistic Tomis(14.00-15.00), concertul fanfarei militare pe faleza Cazinoului din Constanța(20.45-21.25) și retragerea cu torțe a militarilor marinari(21.30-23.00).

În perioada 15-19 august, oamenii legii vor fi prezenți pe faleza Cazinoului din Constanța, pentru asigurarea climatului de normalitate civică, la evenimentul cultural-artistic „Filme în aer liber”, totodată având în vedere și siguranța participanților la concertele simfonice organizate în cadrul proiectului cultural „Sunset Sea-mphony 2018”.

În perioada 13-15 august, se va avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță a întrecerilor sportive „Teen Games” și a miniconcertelor de muzică live ce vor avea loc pe plaja Modern”.

În perioada 14-19 august, jandarmii constănțeni vor asigura ordinea publică la „Zilele Orașului Cernavodă”, iar în perioada 17-18 august vor fi prezenți la „Zilele orașului Techirghiol”, evenimente ce vor cuprinde mai multe activități cultural-artistice.

De asemenea, în perioada minivacanței ocazionată de sărbătorirea Zilei Marinei Române, peste 130 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la cele 32 de obiective din competență. Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător, condiții de siguranță pentru toți participanții la aceste evenimente, prevenirea și combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Articolul precedentCeremonial religios de pomenire a eroilor marinari, pe Faleza Constanța
Articolul următorAcțiune la malul mării pentru combaterea traficului de droguri