Băiețelul în vârstă de opt ani, dat dispărut în data de 2 noiembrie la Pecineaga, a fost găsit vineri dimineață, în jurul orei 08.30, de către doi paznici aparținând complexului zootehnic de creștere a porcilor din zonă. Corpul a fost observat plutind, într-unul din bazinele cu dejecții al fermei.

Trupul copilului a fost observat în primul bazin, plutind sub suprafața apei, fiind vizibilă o parte a capului. „Menționăm faptul că cercetările și căutările în acest bazin nu au fost sistate până acum. În bazinul la care facem referire a fost introdusă apă din al doilea bazin, pentru a dilua stratul de mâl format pe fundul bazinului și în care era posibil sa fi rămas prins trupul neînsuflețit. În cursul zilei de astăzi urma să se acționeze cu o pompă submersibilă pentru secarea definitivă a bazinului”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Constanța.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga spitalului municipal Mangalia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Poliţiştii din Pecineaga au fost sesizați, sâmbătă, în jurul orei 19.00, cu privire la dispariția Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, din localitate. Băiatul a dispărut în jurul orei 15.00, din fața locuinței, unde se afla la joacă.

De atunci, sute de polițiști, pompieri, polițiști de frontieră și civili l-au căutat pe copil, răscolind câmpurile din zona localității, canalele de irigații, bazine şi fose de dejecție, urmărind imaginile surprinse de camerele de supraveghere și discutând cu posibilii martori. În timpul căutărilor au fost folosiți câini de urmă, dar și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

Pompierii constănțeni cu ajutorul colegilor din Călărași și Tulcea, au acționat timp de trei zile cu motopompe pentru extragerea dejecțiilor din bazinele de colectare provenite de la complexul zootehnic de creștere a porcilor de la marginea localității Pecineaga. Tot acolo au intervenit și scafandri, dar și polițiști de frontieră cu un sonar, dar operațiunea a fost încheiată fără succes, miercuri seară.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISU) Dobrogea spun că acel bazin a fost golit inițial până la o adâncime de aproximativ doi metri, pentru că atât au permis motopompele, iar zona respectivă a fost verificată cu un scafandru al unei firme private şi cu un sonar, fără a fi descoperit trupul băiatului.

Articolul precedentAdministrația Porturilor Maritime SA Constanța, în topul celor mai performante companii din România
Articolul următorAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe o arteră importantă din Constanța