În ultimele zile Casa de Asigurări de Sănătate Constanța  a primit semnalări telefonice că unii furnizori refuză să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, motivând că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.

„Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019. Totodată, noile cardurile naţionale de sănătate  care se emit au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern ” au declarat reprezentanții CAS Constanța.

Articolul precedent Aparatură modernă pentru Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia
Articolul următorFestivalul racilor și al fructelor de mare. Cel mai gustos eveniment culinar al anului