Caravana Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) ajunge, joi, și la Constanța, parte a seriei de întâlniri organizate în mai multe orașe din țară.

În România sunt mii de consumatori care au probleme cu băncile. Cei mai mulți, 40 la sută, se plâng de comisioanele mari la serviciile financiare. Alți 39 la sută spun că trece prea mult timp pentru soluționarea unei solicitări, potrivit unui studiu Kantar comandat de CSALB. „Numai anul acesta, peste 200 de consumatori au obținut de la bănci, cu ajutorul CSALB, reducerea sau eliminarea comisioanelor, scădere ratelor la credite sau chiar ștergerea întregului sold rămas de achitat. Dintre acești consumatori, 10 la sută sunt din Constanța”, spun reprezentanții centrului.

CSALB, cu sprijinul Consiliul Județean Constanța și al ANPC, organizează, joi, o conferință de presă la Constanța, unde vor participa reprezentanții ai autorităților locale, ANPC și asociațiilor de consumatori. „Vom răspunde la întrebările presei despre problemele întâmpinate de consumatorii care s-au adresat CSALB, litigiile pe care aceștia le-au avut cu băncile sau IFN-urile și procedura pe care aceștia au parcurs-o pentru a intra în negociere cu instituțiile financiare”, mai spun sursele citate.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o instituție înființată la solicitarea Comisiei Europene și intermediază gratuit, și în mai puțin de trei luni, negocierea dintre clienți și bănci/IFN-uri.

Articolul precedentOpt persoane reținute după ce au bătut doi tineri în parcul de la Gară
Articolul următorAtenție șoferi. Traficul pe A2 și A4 afectat de două transporturi agabaritice