Ultima regată de bărci mari cu vele din acest sezon va avea loc în weekendul 27 – 29 septembrie, la Limanu, și va marca etapa finală a Campionatului Național Offshore Alpha Bank.

După prima etapă, care a avut loc acum două săptămâni și care a constat în trei curse scurte, de tip inshore, și o cursă mai lungă, de la Eforie la Limanu, lupta este foarte strânsă, primele patru bărci din clasa ORC A&B fiind despărțite de doar 5 puncte, diferența dintre locurile 2 și 3 fiind de doar 0,20 de puncte. Și la clasa ORC C lupta pentru podium este aprigă, diferențele dintre primele trei clasate fiind tot de ordinul zecimilor.
Spre deosebire de prima etapă care a inclus și o cursă mai lungă de tip coastal, unde se pune accent pe tactică și strategie, etapa a doua va fi constituită exclusiv de curse scurte, de tip inshore, în care echipajele vor trebui să își demonstreze măiestria în efectuarea manevrelor, care în aceste tip de curse sunt mult mai dese decât la un coastal.

Momentan, prognoza este de vânt slab, atât pentru ziua de sâmbătă, cât și pentru duminică, media fiind de 6 – 8 noduri.

Toți cei interesați pot urmări cursele din zona digului de nord al portului Mangalia. Spectatorilor le este recomandat să folosească binoclul.

Articolul precedentSimona Halep se califică în optimi la Wuhuan
Articolul următorCurățăm Constanța Noastră, gata de start