Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 420.000 de lei, au fost descoperite, de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în urma controlului amănunțit, din luna decembrie, efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite peste 2.300 de bunuri (încălțăminte, jucării) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Acestea aveau ca destinație o societate comercială de pe raza județului Hunedoara, administratorul firmei fiind un cetățean român, în vârstă de 45 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 429.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedent(VIDEO) Doi tineri care au spart un garaj, în Constanța, au fost prinși de polițiștii locali
Articolul următorPlachete în memoria unor personalități, montate în mai multe zone din Constanța