Polițiștii locali constănțeni au desfășurat, duminică, o acțiune pentru combaterea cerșetoriei, aplicând cu această ocazie sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.100 de lei. Faptele au fost constatate în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, iar contravenienții erau din Adamclisi, Cobadin și Constanța.

De asemenea, oamenii legii au depistat o femeie din localitatea tulceană Casimcea, aptă de muncă, ce se folosea de nepotul său, în vârstă de 3 ani, pentru a obține ajutor material de la enoriașii din zona unui lăcaș de cult din parcul Tăbăcărie. Femeia a fost dusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, urmând să fie cercetată penal pentru „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”.

Niciuna dintre persoanele depistate nu a dorit să-i fie prezentată situația locurilor de muncă disponibile în municipiul Constanța, spun polițiștii locali. „Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța <SPUNE STOP CERȘETORIEI!> și să nu mai dea curs cererilor unor astfel de persoane”, precizează ei.

Articolul precedentPremieră pentru România: specie siberiană de pasăre, fotografiată în Dobrogea
Articolul următorSuperstiții din Ajunul Crăciunului