Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 23 noiembrie, condamnarea unui bărbat din Medgidia, principalul suspect în cazul uciderii unei profesoare, din Cernavodă, fost psiholog al Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia. Decizia nu este definitivă.

închisoare pentru tâlhărie în cea mai grea, aceea de 25 de ani, la care au adăugat o treime din pedeapsa de 7 ani.

„Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). (…) Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzecişişapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa.

Profesoara de psihologie a fost găsită decedată pe 8 aprilie 2021, de către pompieri după deblocarea uşii locuinţei sale din Cernavodă. Potrivit anchetatorilor, ucigaşul este un bărbat care efectuase diverse lucrări în locuinţa victimei. Individul a revenit în apartamentul femeii, în vârstă de 52 de ani şi, încercând să îi sustragă cheile uşii de la intrare, a fost surprins de către aceasta. Pentru că femeia începuse să ţipe, individul i-a astupat gura cu o pereche de şosete, i-a legat mâinile la spate şi a strangulat-o. El a sustras  500 de lei, mai multe carduri şi telefonul victimei, potrivit Agerpres.

Criminalul a fost găsit de poliţişti la aproximativ 70 kilometri depărtare de Cernavodă şi a spus că se simte rău pentru că a încercat să se sinucidă cu antigel şi otravă pentru şobolani, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, el a fost reţinut şi arestat preventiv.

Citește și Descoperire șocantă . Femeie găsită moartă, cu mâinile legate, în propria locuință

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentVoluntari din patru ţări, instruiţi să monitorizeze poluarea apelor
Articolul următorVIDEO Liga a III-a. Dunărea Călărași – Farul II 1-1