Un bărbat de 32 de ani a fost rănit în judeţul Constanţa, după ce s-a împuşcat accidental în cu o armă de vânătoare în timp ce se afla la braconaj. Arma a fost abandonată pe câmp, fiind găsită de poliţişti.

În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că victima, de 32 de ani, împreună cu alți doi  bărbați, de 27, respectiv 58 de ani erau la braconaj cu un autoturism pe câmpul din localitatea Nicolae Bălcescu.

Potrivit IPJ Constanța bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deținută fără drept, iar la un moment dat ar fi avut intenția de a ieși pe trapa autoturismului, fiind declanșat un foc de armă accidental, iar bărbatul s-ar fi împușcat în zona abdominală si a fost transportarea la spital.

Arma a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de polițiști. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu era înregistrată.

Cele trei persoane nu sunt deținătoare de arme de foc și nu aveau asupra lor autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept. Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun.

Articolul precedentVIDEO | Hoții care au dat spargerea la e-Mag, prinși de polițiști
Articolul următor228 constănțeni infectați cu COVID 19, vindecați. Rata de vindecare din Constanța este de peste 90%