Un constănțean în vârstă de 38 de ani este cercetat de polițiști pentru comiterea a 18 infracțiuni de furt calificat, după ce a sustras mai multe biciclete, cu o valoare totală de peste 50.000 de lei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reținut în sarcina bărbatului comiterea a 18 infracțiuni de furt calificat, fapte comise în perioada aprilie-iunie 2018, pe raza municipiului Constanța, acesta fiind bănuit că ar fi sustras unor persoane mai multe biciclete, din curtea locuințelor sau din scara blocurilor, cu un prejudiciu total de 53.062 de lei.

Totodată, pe parcursul cercetărilor, polițiștii au identificat cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 48 de ani, bănuiți de implicarea acestora în valorificarea bunurilor sustrase, prin aceea că ar fi achiziționat biciclete de la bărbatul, de 38 de ani, având cunoștință că bunurile provin din infracțiuni de furt. Unul dintre cei cinci bărbați, este cercetat sub măsura controlului judiciar.

În cadrul anchetei penale, au fost efectuate patru percheziții informatice, în urma cărora s-au obținut fotografii ilustrând 20 de biciclete, bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni de furt. În continuare, polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor șase biciclete, bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni de furt, până la acest moment, nefiind obținute date sau indicii cu privire la reclamanți.

Polițiștii constănțeni au recuperat și restituit persoanelor vătămate mai multe biciclete sustrase, valoarea prejudiciului recuperat fiind de 27.119 lei.

În cadrul activității, polițiștii au beneficiat de sprijinul de specialitate al UTAI Constanța, BOS Constanța, BCCO Constanța, fiind angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Articolul precedentMai multe locuri în creșe pentru copiii constănțenilor!
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta București – Constanța, Poarta 7 a portului