Furnizarea agentului termic către blocurile arondate Centralei Termice Nr. 9 din Mangalia va fi sistată săptămâna aceasta, după ce societatea de termoficare Goldterm Mangalia SA a început lucrările la proiectul de cogenerare.

Căldura se întrerupe în perioada 3 – 7 decembrie, doar pe timpul zilei, în intervalul orar 07.00 – 16.00 pentru executarea lucrărilor tehnice premergătoare montării primului motor termic, în cadrul proiectului de cogenerare. Lucrările constau în modificarea instalațiilor termice din centrală, în vederea amplasării motorului în deplină siguranță. După efectuarea tuturor manevrelor specifice, furnizarea căldurii se va relua la parametrii optimi.

Reprezentanții societății de termoficare îi asigură pe toți locatarii blocurilor arondate la CT9 că agentul termic se furnizează normal, în afara intervalului de lucrări, iar pentru orice problemă să contacteze Dispeceratul Goldterm, la nr. de telefon: 0241740761 și 0756086136.

Reamintim că, începând cu această toamnă, Primăria Mangalia a demarat proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii. Acesta va fi gata în 24 de luni, atunci când, în municipiul Mangalia, vor fi mai multe insule de cogenerare, cu motoare termice. Implementarea acestui proiect va duce la producerea energiei electrice, care va fi furnizată contra-cost în Sistemul Energetic Național (SEN). Totodată, se va produce energie termică, distribuită populației la prețuri considerabil mai mici, decât cele actuale.

În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an, la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare. Următoarele trei insule vor avea câte un motor termic, acestea urmând să fie funcționale în următorii doi ani.

Costurile proiectului sunt suportate în proporție de 70 la sută de Guvern, iar restul din bugetul local. Pe lângă scăderea prețului la gigacalorie, acest program presupune și reducerea pierderilor de pe rețeaua de distribuție. De altfel, Primăria lucrează și la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe rețeaua de distribuție, cu finanțare guvernamentală.

Articolul precedentBilanț minivacanță: 15 pacienți/oră la Urgență, în Constanța
Articolul următorInvestitorii greci caută parteneri de afaceri in Constanța