Peste o mie de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța în minivacanța prilejuită de Ziua Națională, fiind înregistrată o frecvență de aproximativ 15 pacienți pe oră.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, de vineri, 30 noiembrie și până luni dimineață, s-au prezentat la Urgență 771 de adulți și 314 copii, fiind necesară internarea în 265 de cazuri, 74 de pacienți fiind copii. „În continuare, cele mai multe internări au fost în secția Pediatrie. Din cei 74 de copii spitalizați, trei au fost internați la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, iar 71 în secția Pediatrie. Predomină, ca și săptămâna trecută, tot bolile respiratorii. Colectivitatea, temperaturile extreme, ceața dar și vântul care face ca temperatura resimțită să fie mult mai scăzută, sunt principalele cauze ale îmbolnăvirilor”, spun reprezentanții spitalului.

De asemenea, aceștia au mai precizat că în aceste zile a crescut și numărul pacienților internați la Ortopedie – Traumatologie, în prezent fiind ocupate toate paturile din secție. „Numai în ultimele trei zile au fost internate de urgență 21 de persoane. În momentul de față, gradul de ocupare al secției este maxim. Majoritatea pacienților au suferit fracturi din pricina alunecării pe gheață. Medicii recomandă populației să nu amâne consultația, în cazul producerii unui traumatism. Este esențial ca pacientul să fie investigat corespunzător și, dacă este cazul, supus în timp util intervenției chirurgicale”, au mai spus sursele citate.

Articolul precedentAsociațiile de elevi solicită o legislație în domeniul educației unitară și centrată pe beneficiar
Articolul următorAu început lucrările la proiectul de cogenerare, în Mangalia