Costume populare cu care se mergea la colindat dar și jocuri cu măști specifice Anului Nou, precum Capra, devin vedetele expoziției temporare „Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, care se desfășoară în holul central al muzeului pe toată perioada lunii decembrie și în prima parte a lui ianuarie.

Vor fi vernisate costume de copii și de adulți, care provin din diferite zone etnografice ale țării: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Pădureni (Hunedoara), Suceava.

De asemenea, cei interesați pot admira costumele de mascați, Steaua și Sorcova, clopoțeii și trăistuțele în care se puneau nucile, merele, colacii și covrigii primite la colindat.

Un alt punct de reper al expoziției îl constituie măștile de urâți care au în compoziție materiale naturale: lână, piei, câlți, fire textile, coarne de animale, lemn, boabe de fasole.

Astfel, patrimoniul muzeal devine o sursă de inspirație pentru elevii din școlile constănțene ce participă la atelierele muzeale tematice care sunt organizate de instituția de cultură constănțeană în perioada 3-21 decembrie.

Articolul precedentPercheziții la Constanța. Vizate sunt persoane bănuite de tâlhării 
Articolul următorPercheziții în Constanța și Tulcea la „căutători de comori”