Circulația rutieră pe A2, București – Constanța  se desfășoară la această oră îngreunat pe anumite sectoare din cauza ninsorii viscolite care provoacă reducerea vizibilității, pe alocuri sub 50 de metri.

Sectoarele de autostradă cu vizibilitate redusă alterneză cu sectoare de autostradă cu vizibilitate bună, situație care poate lua prin surprindere participanții la traficul rutier.

Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a evita depunerea de straturii groase de zăpadă, precum și a depunerii de polei.

Se recomandă conducătorilor auto să plece la drum pe acest sector de autostradă doar în caz de extremă urgență sau să staționeze în spațiile de urgență până ăn momentul în care vizibilitatea se va îmbunătăți.

„Facem apel la conducătorii auto ca în cazul în care totuși plescă la drum să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo, să păstreze o distanță sigură față de celelalte autoturisme, să se asigure la schimbarea direcției de mers, să nu efectueze manevre bruște, săplece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmit reprezentanții CNAIR.

Articolul precedentFOTO| Accident rutier între Olimp si Neptun, cu o victima neîncarcerată
Articolul următorTraficul pe Autostrada București – Constanța a fost deviat din cauza viscolului