Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării anunță că începând cu data de 15.06.2018 va pune în aplicare prevederile legale privind monitorizarea vitezei de deplasare a ambarcațiunilor și navelor pe canalele și lacurile din perimetrul rezervației.

Viteza maximă admisă a navelor și ambarcațiunilor care navighează pe următoarele canale de circulație și lacuri interioare din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, este de 40 km/h.

Este interzisă deplasarea navelor/ambarcațiunilor cu motor cu o viteză mai mare de 5 km/h în următoarele zone: Lacul Ivanova, Lacul Purcelu, Canal Bratușca, Canal Litieni, Lacul Obretinul Mic, Canal Ghermandi,  Golf Musura – Ostrov Musura, Lacul Martinica, Lacul Cuzmințul Mare 10. Lacul Cuzmințul Mic, Lacul Meșteru, Nord și Sud, Japșa Climova. Holbina II, Lacul Isăcel, Lacul Cotețe, Lacul Cuibul cu Lebede, Canal Candura – colonia Nebunu, Lacul Ligheanca (NE)

Viteza maximă admisă a navelor și ambarcațiunilor care navighează pe restul canalelor și lacurilor interioare din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării este de 15 km/h.

Pe căile navigabile (brațele Dunării și traseul navelor până la localitățile Mila 23 și Caraorman) viteza de navigație este cea stabilită de Autoritatea Navală Română în funcție de tipul de ambarcațiune sau navă folosită.

Sancțiunile prevăzute în lege privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării:amendă de la 250 lei la 700 lei pentru persoane fizice şi de la 320 lei la 1.000 lei pentru persoane juridice.

Articolul precedentPlaja Modern va fi plaja NEVERSEA și în 2018
Articolul următorExercițiu în situații de urgență determinate de cutremur, la Isaccea