Articole de încălțăminte, în valoare de peste 1.700.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China. Administratorul societăţii importatoare, un cetăţean polonez, este acum cercetat de polițiștii de frontieră.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud Agigea au verificat amănunțit, în baza analizei de risc, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 2.496 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.722.240 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. De asemenea, administratorul societăţii comerciale importatoare, un cetăţean polonez în vârstă de 54 de ani, este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentMisiune NATO îndeplinită de marinarii militari. Fregata „Regele Ferdinand” se întoarce acasă
Articolul următorCod galben de vânt, toată ziua, la Constanța!