După ce săptămâna trecută au fost plantați 55 de copaci ornamentali care vor înfrumuseța diferite zone ale orașului, astăzi a început plantarea de arbuști în aceleași scuaruri fiind completată astfel imaginea spațiilor verzi.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, luni au fost plantați 70 de arbuști din speciile Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) și Punica granatum (Rodiu). Arbuștii au fost plantați în scuarurile de pe strada Portiței, strada Primăverii și de la intersecția străzii Nicolae Iorga cu aleea Lăcrămioarei.

Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme și culori variate, cu înflorire eșalonată pe parcursul unui an, rezistente la condițiile specifice de climă și sol.

„Facem apel la constănțeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanța sau Direcția Generală Poliția Locală în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren”, au transmis sursele citate.

Articolul precedentConcert prepascal cu lansare de CD la biserica „Sfânta Maria” din zona Far
Articolul următorVIDEO| Incendiu de proporții la Vadu. Ard 200 de hectare de vegetație uscată