Aproape 1750 de pacienți au ajuns la Urgența Spitalului Județean Constanța, în minivacanța de Rusalii, peste 350 de persoane fiind internate.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, la Unitatea Primiri Urgențe au fost înregistrați în minivacanța de Rusalii 1.744 pacienți, o treime dintre aceștia fiind minori. În urma investigațiilor de specialitate, 352 de pacienți au fost internați, 82 dintre ei fiind copii. „Cele mai multe cazuri, 450, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore din interval”, spun sursele citate. Din totalul prezentărilor, pe COD VERDE au fost repartizați 1.496 de pacienți, în vreme ce 161 de pacienți al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienții pentru care exista un risc de agravare rapidă, au fost repartizați pe codurile ROȘU și GALBEN.

În cele 120 de ore de referință, la UPU au fost aduși și doi pacienți care suferiseră accidente de submersie. Aceștia au primit îngrijiri de specialitate, ulterior, refuzând supravegherea medicală.

Anul trecut, în perioada minivacanței de Rusalii, la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU, au fost înregistrați 1991 pacienți.

Articolul precedentANAF verifică firmele care fac importuri în Portul Constanța Sud – Agigea
Articolul următorRestricţii de circulaţie pe Bulevardul Tomis din Constanţa