Apa Mării Negre este numai bună de îmbăiere, susțin experții din cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral și cei ai Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța care au elaborat un raport cu privire la starea plajelor și calitatea apei mării.

Conform datelor colectate în perioada 2-15 iulie, nu au fost înregistrate depășiri față de valorile admise. Temperatura apei mării s-a încadrat între 23 și 25 de grade Celsius, salinitatea a fost în limitele normale, la fel și concentrațiile de oxigen, PH și hidrocarburi. Măsurătorile s-au făcut de la Năvodari și până la 2 Mai și s-a constatat că apa mării este curată iar linia țărmului nu este invadată de alge.

“De 15 ani, printr-o colaborare între Institutul de Cercetare Dezvoltare Marină Grigore Antipa, Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral și Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, elaborăm o informare privind calitatea apelor de îmbăiere și a plajelor pe sectorul Mangalia-Mamaia, aceste activități desfășurându-se în perioada lunilor iunie până la jumătatea lunii septembrie. Practic acoperim cea mai mare parte a sezonului estival, iar scopul acestei informări este de a monitoriza calitatea apelor de îmbăiere prin prisma parametrilor fizico- chimici dar și cei biologici. Parametri s-au încadrat în limitele multianuale, deci nu putem să spunem că am avut probleme speciale. Parametri microbilologici şi bacteriologici se încadrează în valorile admise prin Hotărârea de Guvern care reglementează aceste chestiuni. Valorile sunt puţin mai mari în comparație cu valorile zonelor învecinate şi aceasta o punem pe seama numărului foarte ridicat de turiști, număr care depăşeşte anumite limite”, spune directorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa’’, Simion Nicolaev.

Apa Mării Negre este numai bună de îmbăiere. Asta susțin experții din cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină “Grigore Antipa’’, Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral și cei ai Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța care au elaborat un raport cu privire la starea plajelor și calitatea apei mării. Conform datelor colectate în perioada 2-15 iulie, nu au fost înregistrate depășiri față de valorile admise. Temperatura apei mării s-a încadrat între 23 și 25 de grade Celsius, salinitatea a fost în limitele normale, la fel și concentrațiile de oxigen, PH și hidrocarburi. Măsurătorile s-au făcut de la Năvodari și până la 2 Mai și s-a constatat că apa mării este curată iar linia țărmului nu este invadată de alge. Simion Nicolaev- directorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină ‘’Grigore Antipa’’.“Practic, de 15 ani, printr-o colaborare între Institutul de Cercetare Dezvoltare Marină ‘’Grigore Antipa’’, Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral și Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța elaborăm o informare privind calitatea apelor de îmbăiere și a plajelor pe sectorul Mangalia-Mamaia, aceste activități desfășurându-se în perioada lunilor iunie până la jumătatea lunii septembrie, practic acoperim cea mai mare parte a sezonului estival, iar scopul acestei informări este de a monitoriza calitatea apelor de îmbăiere prin prisma parametrilor fizico- chimici dar și cei biologici. Parametri s-au încadrat în limitele multianuale, deci nu putem să spunem că am avut probleme speciale. Parametri microbilologici şi bacteriologici se încadrează în valorile admise prin Hotărârea de Guvern care reglementează aceste chestiuni. Valorile sunt puţin mai mari în comparaţie cu valorile zonelor învecinate şi aceasta o punem pe seama numărului foarte ridicat de turişti, număr care depăşeşte anumite limite. De problema calității apei raspunde Institutul și Direcția de Sănătate Publică. Din acest punct de vedere nu avem depășiri față de valorile admise iar în problema algelor, colegii de la Administrația Bazinală Dobrogea Litoral evidențiază faptul că nu am avut alege macroscopice, alge mari care să fie înregistrate. În toata perioada de care vă vorbim 2-15 iulie, au fost recuperate 1.300 de tone de alge din care 82 de tone deseuri si 207 tone de cochilii de scoici. Asta denota că suntem pe o valoare moderată și nu ne creează probleme din punct de vedere al confortului turiștilor în această perioadă.”#hailamare#vacantapelitoral#ILove

Publicată de Primăria Constanța pe Marţi, 24 Iulie 2018

Potrivit acestuia, până acum, în acest sezon estival nu au fost probleme nici cu algele marine, care au creat nemulțumiri în rândul turiștilor și au dat atâtea bătăi de cap autorităților în sezoanele trecute. „În problema algelor, colegii de la Administrația Bazinală Dobrogea Litoral evidențiază faptul că nu am avut alege macroscopice, alge mari care să fie înregistrate. În toata perioada de care vă vorbim 2-15 iulie, au fost recuperate 1.300 de tone de alge din care 82 de tone deșeuri și 207 tone de cochilii de scoici. Asta denota că suntem pe o valoare moderată și nu ne creează probleme din punct de vedere al confortului turiștilor în această perioadă”, a mai precizat Nicolaev.

Articolul precedentMeciuri de verificare pentru HC Dobrogea Sud în Slovenia
Articolul următor26 Iulie, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța