9.110  de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 13.105.670 , au fost aplicate de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali.

Dintre acestea, 154 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 229.425 lei, din care 117, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 231 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 172 de pacienți au fost declarați vindecați.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 325 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 505 persoane în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 601 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 69 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.

 

Articolul precedentMașină căutată de autoritățile din Marea Britanie, descoperită la Constanţa
Articolul următorAngajat al Penitenciarului Poarta Albă, confirmat cu coronavirus