Aproape 300 de unități de alimentație publică au fost controlate, în ultima săptămână de inspectorii sanitari veterinari, în urma abaterilor constatate fiind aplicate amenzi în sumă totală de peste 45.000 de lei.

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au continuat seria controalelor în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – fiind verificate peste 280 de unități, jumătate dintre acestea fiind restaurante și unități tip fast-food. „În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, au arătat reprezentanții comandamentului. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 23 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 45.200 de lei. „În perioada menționată au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15,1 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare”, au mai precizat sursele citate.

Pe perioada sezonului estival, turiștii au la dispoziție numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

De asemenea, DSVSA Constanța pune la dispoziția turiștilor, pe site-ul instituției, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări și informații utile.

Articolul precedentCurs gratuit pentru tratarea obezității la Ovidius Clinical Hospital
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta București – Constanța