Polițiștii locali constănțeni au aplicat, în ultima lună, peste 1.500 de amenzi contravenționale șoferilor care și-au lăsat mașinile în parcările cu plata cu tarif orar, fără să plătească. Cuantumul acestor amenzi contravenționale s-a ridicat la suma de 942.000 de lei.

Polițiștii locali spun că, la începutul acestor activități de constatare, au desfășurat în teren o campanie de informare ce s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care conducătorii auto au fost atenționați cu privire la obligațiile legale care le revin, și abia apoi s-a trecut la sancționare.

La momentul începerii sancționării contravenționale numărul mediu de încălcări a Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța era de 90 pe zi, iar în acest moment numărul mediu de persoane sancționate contravențional se situează în jurul cifrei 40. „Dorim să precizăm acest lucru pentru a arăta faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la mai puțin de 50 la sută față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim. Celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin să le aducem la cunoștință că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare”, precizează reprezentanții Poliției Locale din Constanța.

Articolul precedentPeste 350 de constănțeni au șansa de a obține un mai bun loc de muncă
Articolul următorServiciul Stare Civilă deschide sezonul de nunți pentru 2019