Odată cu încălzirea vremii s-a înmulțit și numărul insectelor, motiv pentru care Primăria Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție în oraș.

Astăzi se acționează pentru stârpirea insectelor și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli în parcurile, scuarurile și spațiile verzi dintre blocuri din următoarele zone: Tomis Nord, Tomis Plus și stațiunea Mamaia.

Marți, echipele ce sunt dotate cu echipamente speciale vor ajunge în zona Gării și cartierele Poarta 6, Km 5-4, Km 5, CET, ICIL, Tomis I, II și III, iar miercuri în zona centrală, peninsulă și cartierele Faleză Nord, I.C. Brătianu, Inel I și Inel II.

Substanţa utilizată este DELTATIM PLUS, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii, folosită atât pentru reducerea populaţiei de ţânţari, cât şi pentru combaterea gândacilor, furnicilor, căpuşelor, puricilor şi păianjenilor.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentTrei persoane rănite într-un accident la Năvodari
Articolul următor Sirian oprit la granița cu Bulgaria