dezinsectie (1)

 

 

 

Echipele care asigură dezinsecțiaîn municipiul Constanța au reînceput de astăzi să stropească spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade.

Pe lângă parcuri,vse va face dezinsecție în toate cartierele: Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu și Zona peninsulară. Până vineri se continuă acțiunile în Tomis Nord, Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și  circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

 

 

 

Articolul precedentDouă feriboturi revoluționare, date în lucru la Șantierul Naval Damen Mangalia.
Articolul următorHotelierii de pe litoral cer demiterea directorilor CNAIR și a șefului Biroului de Poliție de pe A2