Județul Constanța și Cantabria din Spania sunt, de astăzi, 12 decembrie 2018, regiuni înfrățite.

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța și Miguel Ángel Revilla Roiz, președintele Comunității Autonome Cantabria, au semnat Declarația de Voință între Comunitatea Autonomă Cantabria din Regatul Spaniei și Județul Constanța pentru promovarea relațiilor de prietenie și colaborare între cele două regiuni. La ceremonie au  participat Rafael de la Sierra González, consilier al Președinției și Justiției, Guillermo Blanco Gómez, director al cabinetului Președintelui Cantabriei, Paula Fernández Viaña, director al Cabinetului Ministrului Administrației și Justiției, precum și  Marian Popescu, Consulul General al României la Bilbao.

În perioada următoare vor fi organizate mai multe sesiuni de lucru și schimburi de experiență, astfel încât să se poată identifica oportunități concrete de colaborare între cele două regiuni precum și domeniile prioritare de acțiune.

“Acestă Declarație de Voință are o puternică semnificație și reprezintă dovada clară a relațiilor de prietenie dintre Comunitatea Autonomă Cantabria din Spania și județul nostru.  Sunt convins că împreună cu reprezentanții Guvernului din Cantabria vom identifica și aplica proiecte transfrontaliere comune, benefice pentru ambele comunități pe care le reprezentăm,” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Autoritățile din Cantabria susțin că această declarație de voință reprezintă primul pas important pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare.

“Viitorul se construiește pe baza schimburilor interumane și administrative. Este important să ne cunoaștem pentru a putea construi împreună și pentru a dezvolta proiecte benefice pentru ambele regiuni. Cu ocazia acestei înfrățiri îmi doresc ca tot mai mulți locuitori ai Cantabriei să meargă la Constanța și constănțenii să ne viziteze în număr cât mai mare. Cu siguranță acesta este începutul unei îndelungate relații de colaborare și prietenie între cele două regiuni” , a declarat președintele Comunității Autonome Cantabria, Miguel Ángel Revilla Roiz.

 

 

 

 

Articolul precedentReținut de polițiști după ce a încercat să jefuiască o biserică
Articolul următorUn mort și trei răniți după ce o căruță a fost lovită în plin, între Cobadin şi Ciocârlia