992 persoane au fost înregistrate la UPU de vineri, 23. noiembrie, până astăzi, 26.11.2018. În urma investigațiilor de specialitate efectuate în cadrul UPU, au fost spitalizate 262 persoane.Cele mai multe internări au fost efectuate în secția Pediatrie, unde astăzi toate paturile erau ocupate.

În cele 72 de ore, la UPU au fost consultați 36 copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 copii cu vârste între 1 și 16 ani. 67 au fost internați în secția Pediatrie, 1 la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

Predomină afecțiunile respiratorii iar cei mai mulți pacienți internați au între 0 și 3 ani. Totodată s-au remarcat și afecțiuni renale, neurologice, digestive precum și intoxacții și alergodermii.

„Având în vedere că a început sezonul virozelor, facem apel la părinți ca de la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie. Este foarte important ca acei copii care necesită îngrijire și tratament la domiciliu, să fie retrași din colectivitate. Totodată, sfătuim familiile cu copii mici să evite locurile publice și aglomerațiile și să nu uităm de spălatul frecvent pe mâini! O altă recomandare ține de vaccinarea antigripală. Aș mai adăuga alimentația de sezon bazată pe proteine de calitate ( lapte,brânză, ouă, carne, cereale integrale, legume și fructe proapete ), odihnă minim 8 ore și limitarea timpului petrecut în fața micilor ecrane,” a declarat Conf. Univ. Dr. Cristina Mihai, medic șef Pediatrie SCJU Constanța.

 

 

 

Articolul precedentLuceafărul de 1 Decembrie. Intrare liberă la Teatrul de Stat Constanța
Articolul următorBănuiți de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie și furt, reținuți de polițiștii constănțeni