Autorităţile au ridicat carantina parţială, începând de vineri dimineaţă, în localitatea Cuza Vodă, măsură luată pe 21 aprilie, după ce în comună au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, informează Prefectura Constanţa.

Hotărârea a fost luată la propunerea DSP Constanța, care a coordonat un screening în zona delimitată, pe data de 5 mai . În total, au fost testate 90 de persoane, iar în urma analizelor de laborator efectuate, nu s-a identificat niciun caz nou de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Pe data de 21 aprilie, o parte importantă din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină. Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanța, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, , a fost realizată o testare a populației din zonă,. În urma acțiunii desfășurate în teren, 9 dintre cele 31 de persoane testate la acel moment au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. După instituirea carantinei, alte două persoane au fost pozitivate, astfel că numărul total de locuitori din Cuza Vodă infectați cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 12.

Articolul precedentTestul rapid de salivă poate detecta prezența coronavirusului în corp în numai câteva minute
Articolul următorRomânia, „împinsă” în spațiul Schengen de pandemia de coronavirus