Un proiect ce vizează reducerea eroziunii costiere și amenajarea a aproximativ 25 de kilometri pătrați de plajă a fost prezentat, vineri, la Constanța, de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Aflat în vizită de lucru pe Litoral, pentru inspectarea plajelor înaintea începerii sezonului estival, Ioan Deneș a susținut o conferință de presă la Prefectura Constanța, în cadrul căreia a prezentat proiectul finanțat prin POIM – „Reducerea eroziunii costiere (2014-2020)”, precum și etapele acestuia aferente fazei a II-a. Suma totală a investiției este de 3.404.223.130 lei cu TVA.

Valoarea estimată a investiției  în Etapa 1 este de  1.009.893.630 lei și sunt prevăzute zonele Stăvilare – Edighiol și Periboina, Mamaia, Tomis (Casino), Agigea și Eforie. Valoarea estimată a investiției în Etapa 2 este de 2.394.329.500 lei, iar zonele care vor beneficia de acest proiect sunt: Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangaliei – Venus-Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai.

După conferința de presă și discuția cu autorităţile locale, ministrul Ioan Deneș a vizitat falezele din Eforie Sud și Eforie Nord, însoțit de primarul Robert Nicolae Șerban. Cei doi au discutat despre modul în care se poate executa reabilitarea zonelor de faleză afectate de alunecări de teren cauzate de ploile din ultimii ani. Din cauza unei probleme juridice, existând un litigiu între Primăria Eforie, actuala deținătoare a falezelor, și ABADL, specialiștii ANAR nu pot interveni asupra zonelor cu probleme, astfel încât falezele să fie reconstruite și consolidate.

Ministrul Ioan Deneș și primarul Robert Nicolae Șerban au convenit ca împreună să se întâlnească, în viitorul apropiat, la București, și să găsească o cale de rezolvare a acestei probleme. „Atât dumneavoastră, domnule primar cât și eu, ca ministru al Apelor și Pădurilor, avem obligația să găsim o soluție pentru refacerea falezelor din Eforie, astfel încât acestea să poată fi redate locuitorilor orașului și turiștilor care vin să își petreacă vacanța aici”, a subliniat Ioan Deneș.

Articolul precedentSute de oameni au au ieșit în întâmpinarea Trenului Regal
Articolul următorSalonul Nautic și Auto – Tomis Yacht Constanța 2018