Sute de oameni au așteptat, vineri, și au ieșit în întâmpinarea Trenului Regal, cu care, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală, Principele Radu, și Alteța Sa Regală, Principesa Maria au călătorit spre Constanța.

Potrivit biroului de presă al Casei Majestății Sale, în Anul Centenar al Marii Uniri și al sfârșitului Primului Război Mondial, Trenul Regal a parcurs simbolic drumul spre Dobrogea, în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la țara mamă, precum și a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanța.

Trenul Regal a oprit în Fetești, Cernavodă, Medgidia și Constanța, unde Familia Regală luând parte la scurte ceremonii de primire, în prezența autorităților locale și a locuitorilor orașelor vizitate, sute de oamenii fiind prezenți pe peroanele gărilor pentru a asista la acest moment.

Prima oprire a Trenului Regal a avut loc în Gara Fetești, iar următoare a fost făcută la Podul de la Cernavodă. Ceremonia de primire s-a desfășurat, în mod simbolic, pe platoul de la capătul podului dinspre Cernavodă, pentru a onora memoria Regelui Carol I, în timpul căruia a avut loc construcția podului realizat de inginerul Anghel Saligny. Reprezentanții Casei Regale au fost întâmpinați cu pâine și sare.

Următoarele opriri au fost în Gara Medgidia, iar apoi în Gara Constanța, peste tot accesul publicului fiind liber. În Gara Constanța, Familiei Regale i-a fost intonat imnul României, iar apoi imnul regal, în prezența oficialităților orașului și județului – primarul Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, și prefectul Ioan Albu.

 

După încheierea călătoriei de la București la Constanța cu Trenul Regal, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria au mers în Portul Constanța, pentru a vizita fregata „Regele Ferdinand”, fiindu-le prezentate misiunile executate de militarii din Forțele Navale, precum și proiectele de dezvoltare ale Marinei Militare Române pe termen mediu și lung.

 

Articolul precedentBănuit de o comiterea unei înșelăciuni de 15.000 de euro, prins de polițiștii constănțeni
Articolul următorProiect privind reducerea eroziunii costiere, de peste 3,4 miliarde de lei, prezentat la Constanța