Un tânăr de 20 de ani, din Hârșova, a fost reținut de polițiștii ialomițeni, care au folosit armamentul din dotare, după ce, aflat la volanului unei mașini deși nu avea permis de conducere, a fugit de agenți de la Rutieră, dar s-a răsturnat apoi în afara drumului. El va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 13 spre 14 octombrie, tânărul a fost depistat de un echipaj de poliție pe DN 2A, în localitatea Bucu, în timp ce conducea un autoturism cu defecțiuni la sistemul de iluminare. În momentul în care polițiștii l-au avertizat prin semnale luminase și acustice să oprească, bărbatul nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile, la intrare în localitatea Amara.
Pentru prinderea conducătorului auto, care a fugit din autoturism, polițiștii au efectuat în plan vertical focuri de avertisment, reușind în cel mai scurt timp să îl imobilizeze.
În urma cercetărilor efectuate a reieșit că tânărul de 20 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat.
Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Articolul precedentAtât șoferul surprins pe contrasens, cât și cel care a filmat, pasibili de sancțiuni
Articolul următorArenție, șoferi! Restricții de circulație în zona Casa de Cultură