Polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi efectuează verificări pentru identificarea șoferului filmat în timp ce se deplasa pe o autostradă din județul Constanța, pe contrasens.

Potrivit polițiștilor, urmează a se stabili modul în care va fi încadrată abaterea, conform prevederilor legale. „Legislația în vigoare prevede, pentru circulația pe contrasens, o sancțiune contravențională, respectiv 6-8 puncte amendă, împreună cu măsura complementară a reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile”, au transmis polițiștii.

https://realitateadeconstanta.net/se-intampla-in-constanta-sofer-incepator-cu-masina-pe-autostrada-pe-contrasens-video/

De asemenea, și conducătorul auto care a realizat filmare este sub incidența verificărilor, conform legislației în vigoare. Conform noului Cod Rutier, intrat în vigoare de sâmbătă, „constituie contravenție ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”. Amenda pentru folosirea telefonului mobil poate ajunge până la 1.160 de lei.

Articolul precedentO viață de poveste! Constănțeancă de 95 de ani, văduvă de război
Articolul următorTânăr din Hârșova, reținut cu focuri de armă pentru conducere fără permis