Cazinoul din Constanța, unul dintre cele mai importante obiective turistice din țară în stil Art Nouveau, va fi consolidat și restaurat, Guvernul României aprobând, miercuri, indicatorii tehnico-economici.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni, trei  luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție. Lucrările vor fi realizate de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiții (CNI), iar valoarea totală estimată a investiției este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, fațade, raportul plin-gol, decorație interioară și exterioară. Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri.

Articolul precedentRadu Mazăre, capturat în Madagascar! Update
Articolul următor„Inima Reginei Maria”, spectacol-eveniment realizat la Teatrul de Stat din Constanța