Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar fi fost capturat în Madagascar, fiind în prezent în custodia autorităților locale.

El a fost condamnat, la începutul acestui an, la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedarea plajelor.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus, în luna februarie, condamnare lui Radu Mazăre la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, el a mai fost condamnat și la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. În total, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de 2 ani închisoare, Mazăre Radu Ștefan urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare.

EL a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

De asemenea, judecătorii Instanței Supreme l-au condamnat, luna trecută, pe Radu Mazăre, la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”. Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată. Decizia în acest dosar nu a fost definitivă, fiind atacată.

UPDATE: Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române a confirmat arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, dar fără a-i preciza numele.

„Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.”

Articolul precedent11.000 de turiști au petrecut minivacanța de Paște și 1 Mai în Delta Dunării
Articolul următorMDRAP: Cazinoul din Constanța va fi consolidat și restaurat în 30 de luni