Poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în trei containere sosite din China, scutere electrice și produse de igienă personală în valoare de aproximativ 2.700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute și 14.400 artificii pentru tort, nedeclarate la intrarea în țară.

Pe 15.11.2018, poliţiştii de frontieră  au efectuat un control  la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. al cărei administrator  este un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București. În urma controlului au fost descoperite 1.593 scutere electrice (hoverboard), susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 2.548.000 lei.

În aceeași zi intr-un alt container sosit din China, pentru o societate comercială de pe raza municipiului București, au fost descoperite 200 seturi produse igienă personală, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 147.200 lei.

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit într-un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov, 14.400 artificii pentru tort în valoare de 24.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Toate bunurile au fost confiscate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în primele două cazuri, respectiv folosirea de acte nereale la autoritatea vamală în ultimul caz. La finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Articolul precedentUtilajele şi echipamentele de deszăpezire patrulează pe drumurile naționale
Articolul următorScandal la Teatrul de Stat din Constanța – actorii se revoltă împotriva managerului