2 ofițeri români sunt blocați pe nava Nivin, în Libia, alături de 95  de migranți. Autoritățile române sunt pregătite să îi repatrieze pe cei doi navigatori români dacă aceștia vor solicita debarcarea.

„Se așteaptă ca pasagerii să fie evacuați de la navă. De trei zile se poartă negocieri între autoriățile libiene și cei 95 de migranți aflați la bord, informeaza cotidianul TradeWinds. Migrantii vor fi inchisi in centrul de detentie din Libya.  Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati spune in raportul din Septembrie 2018 ca in aceste centre se practica rele tratamente si abuzuri insa autoritatile libiene resping aceste acuzatii.Migrantii sunt izolati sub punte si nu au acces la castel. Autoritățile române sunt pregătite să îi repatrieze pe cei doi navigatori români dacă aceștia vor solicita debarcarea. Situatia echipajului deocamdata este buna in conditiile date, „a transmis Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanța.
Autoritatile italiene au colaborat cu Garda de Coasta libiană în operațiunea de salvare a celor 95 de migranți. 

Nava NIVIN sub pavilion Panama, a primit o solicitare de la centrul de căutare și salvare din Italia să se apropie de o ambarcațiune care încerca să ajungă îin Italia cu 95 de migranți. Aceștia au urcat pe nava Nivin care se indrepta catre Lybia. Când și-au dat seama că sunt in Libya și nu în Italia, migranții au devenit agresivi. În portul Misurata (Libya)  autoritățile nu au lasat migranții ilegali să coboare de pe navă.

Sursa Sindicatul Liber al Navigatorilor Constanța

 

Articolul precedentAtenție, se oprește apa în localitatea Valea Dacilor pentru lucrări ENEL!
Articolul următorEvoluția Marinei Militare Române moderne, strâns legată de istoria Dobrogei