A treia ediție a Crosului Mării Negre a adunat, duminică, la startul de pe plaja Modern 1.500 de participanți, de toate vârstele.

Duminică dimineață, plaja Modern a devenit neîncăpătoare pentru toate persoanele înscrise la Cros. Participanții vor alerga pe trei distanțe, una dintre acestea fiind dedicată exclusiv copiilor până în 7 ani, o noutate pentru această ediție.

La această ediție, participanții vor alerga pentru o cauză nobilă, sloganul evenimentului fiind ”Sunt un schimbă-lume, aleg #faraplastic! Vreau să păstrez marea curată!”: ”De Ziua Mării Negre, ne dăm întâlnire pe plajă, pentru a ne aminti că marea este lângă noi tot timpul anului. Ne dorim și noi să fim alături de ea și să dedicăm din timpul și acțiunile noastre pentru protejarea mediului marin. Vrem să avem o mare curată pentru noi, dar și pentru viețuitoarele care trăiesc în ea!”, spune Mihaela Cândea – Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Nefiind un eveniment sportiv dedicat, cursa nu este contra-cronometru, participanții putând face acest lucru individual. Toți participanții înscriși vor primi diplome și brățări cu mesaj, realizate manual de echipa ONG Mare Nostrum.

 

Având în vedere faptul că evenimentul se va desfășura pe plajă, există un set de reguli care trebuie respectate:

 

Se interzice aruncarea deșeurilor de orice fel pe plajă sau în apa mării;

Se interzice accesul persoanelor însoțite de animale în spațiul plajei;

Se interzice accesul și staționarea autovehiculelor pe plajă.

 

Nerespectarea acestor prevederi poate duce la aplicarea de sancțiuni conform legilor în vigoare.

 

Crosul Mării Negre este un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, la ediția din 2017 participând peste 1.000 de oameni din Constanța, Tulcea, București.

Articolul precedentTehnologii multimedia pentru redescoperirea istoriei la Muzeul Memoriei
Articolul următorVideo/ Nuntă mută – Polițiștii locali au „stricat” o nuntă la Constanța