Tema propusă pentru anul 2018 de Ziua Mondială a Mediului este ,,Combaterea poluării cu plastic”. Îndemnul campaniei din acest an este “Stop poluării cu PLASTIC – Dacă nu reutilizați, atunci refuzați”!

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), va organiza activități educative în parteneriat cu elevii și cadrele didactice de la Școlile Gimnaziale din Chilia Veche, Crișan și Liceul Teoretic “Jean Bart” din Sulina, prin intermediul centrelor de informare și vizitare din cele trei localități din perimetrul Rezervației.

La Tulcea, ARBDD va organiza un seminar  având drept scop informarea şi conştientizarea publicului şi a factorilor interesaţi în managementul și conservarea insulelor sălbatice din Rezervației Biosferei Delta Dunării, la bordul unei nave de pasageri, ce va facilita observarea unor ostroave din Delta Dunării.

Obiectivele acestui seminar sunt, creşterea nivelului de informare şi conştientizare a publicului asupra importanței pe care o au insulele sălbatice din deltă, iar pe de altă parte, facilitarea dialogului între ARBDD, autoritatea ce coordonează transportul naval pe teritoriul RBDD, unitățile de exploatare forestieră și piscicolă, diverse ONG-uri implicate în protecția naturii în general, instituții de cercetare în domeniu. Vor fi discuții despre necesitatea reducerii impactului activităților antropice asupra insulelor naturale din rezervație, schimbul de experiență cu alți administratori de ostroave și factori de decizie în domeniu, identificarea problemelor și a soluțiilor posibile pentru păstrarea insulelor naturale.

Prevenirea poluării cu deșeuri din material plastic este și trebuie să fie o preocupare majoră a tuturor instituțiilor și autorităților, dar nu în ultimul rând a noastră a tuturor.

 

Articolul precedentOPC: Hering vândut ca somon, descoperit la Mega Image
Articolul următorFC Viitorul a pus în vânzare abonamentele pentru sezonul 2018-2019