Garnizoana Mangalia și Primăria organizează, joi, 15 august, în Portul Turistic din localitate, ample manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Ca în fiecare an, mii de spectatori sunt așteptați în această locație, de la ora 09.45, să asiste la evenimentele organizate de militarii Forțelor Navale Române. Evenimentul dedicat acestei zile importante va cuprinde o serie de activități, special pregătite pentru turiști, dar și localnici, precum și pentru cei care vor dori să ia parte la manifestări.

Astfel, spectatorii vor putea urmări exercițiile militare care se vor desfășura pe mare, dar și pe uscat. Ca de fiecare dată, marinarii, de ziua lor, își vor demonstra abilitățile în exercițiile cu navele militare, cele cu scafandri de luptă și infanteria marină care va folosi muniția de manevră, elicopterele și avioanele de atac pentru îndepărtarea inamicului. Tot în aceeași notă, se înscrie și exercițiul de pe uscat, pe cheul din Portul Turistic, când spectatorii au prilejul de a sta destul de aproape de militarii care vor respinge un atac armat de pe mare, moment foarte apreciat de public.

După exercițiile militarilor, zeul Neptun va declara deschise jocurile marinărești la care vor avea acces și spectatorii. Conform programului de activități, vor urma concursuri de ambarcațiuni cu rame și vele, dar și jocurile marinărești precum: porcul la scondru, trasul la parâmă, fuga cu oul în lingură, fuga în sac, hora rațelor sau aruncarea bandulei în mare.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar.

Celebrarea Zilei Marinei Române va continua, seara, cu un spectacol incendiar susținut de cunoscuta interpretă Antonia. Spectacolul va începe la ora 18:00, pe scena plutitoare din Portul Turistic. Tot aici, vor mai susține recitaluri îndrăgita Ana Maria Telefca, dar și dansatorii din Ansamblurile Zestrea Callatiană și trupa de mici dansatori, condusă de Oana Pencea. Manifestările dedicate Zilei Marinei Române se vor încheia în jurul orelor 22.30, printr-un moment emoţionant – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic și cu un spectaculos foc de artificii.

Articolul precedentPrezență militară străină la Ziua Marinei Române
Articolul următorFostul club Bamboo din Mamaia a fost distrus într-un incendiu