Spitalul Municipal Mangalia organizează, sâmbătă, 8 octombrie, în Sala de festivități din Pavilionul C, o conferință interdisciplinară, cu prilejul împlinirii a 49 de ani de la înființarea unității sanitare.

Programul instituțional va fi susținut de lectori de specialitate și va fi axat, în principal, pe simpozioane și sesiuni științifice, prin intermediul cărora vor fi prezentate noutăți în tratamentul diverselor afecțiuni, aducând un plus în formarea profesională la nivel înalt.

 „În data de 8 octombrie, vom pune în balanță reușitele, dar și eșecurile ultimilor ani. Vom încerca să tragem învățămintele utile dezvoltării spitalului nostru, al cărui personal a fost greu încercat în perioada pandemiei Covid-19, când a fost spital suport Covid și vom stabili principiile de bază ale abordării multidisciplinare pentru pacienții noștri, în noul climat medico-economic”, a declarat directorul medical, Iulian Marius Popa.

Spitalul Municipal Mangalia este o unitate sanitară de tip pavilionar, înfiinţată în anul 1973 prin Decizia nr. 230 din 28 iunie 1973, situată la o distanţă de aproximativ 50 km de principala unitate sanitară a judeţului şi deserveşte o populaţie de aproximativ 60.000 de locuitori de la nivelul localității, dar și ai localităţilor limítrofe. Unitatea sanitară furnizează servicii medicale în regim de spitalizare continuă, spitalizare de zi şi ambulatorie. Deoarece spitalul este situat la ţărm de mare, în timpul sezonului estival adresabilitatea este cu mult mai mare, prezentându-se pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă şi turiştii aflaţi în concediu pe litoral.

În ultimii ani, Spitalul Municipal Mangalia a cunoscut o schimbare majoră, în ceea ce privește eficientizarea activităților medicale, prin înființarea unor noi compartimente și dotări, dar și prin reamenajarea spațiilor existente în secții cu o activitate medicală intensă. În prezent, sunt în plină execuție lucrările de construire a unui ambulatoriu, nou, modern, conform standardelor europene de calitate.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAtacatorul de la grădiniţia din Thailanda a ucis 32 de persoane, între care 23 de copii, iar apoi şi-a ucis familia şi s-a sinucis
Articolul următorMajorarea salariilor primarilor, plătită din majorarea impozitelor pe locuințe