Un preot a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a oficiat o slujbă la care s-au strâns zeci de persoane pentru a lua aghiazmă. Incidentul s-a produs la Biserica Buna Vestire din Năvodari, în ziua în care se sărbătorește Izvorul Tămăduirii.

Potrivit polițiștilor în cursul zilei de astăzi,  polițiștii din Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localității.  Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, împreună cu polițiști locali s-au deplasat la fața locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanțelor militare în vigoare.

În câteva minute de la sesizare, mulțimea a fost dispersată, iar polițiștii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

“Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după fibalul slujbei.Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei“, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Tot în cursul acestei zile, conducerea I.P.J. Constanța a dispus efectuarea de verificări la Poliția orașului Năvodari, în vederea stabilirii modului în care au fost amplasate echipajele de forțe de ordine pentru ziua în curs.

Imagine

Articolul precedentIzvorul Tămăduirii, sărbătoare foarte mare, cruce cu roșu în Calendarul Ortodox
Articolul următor222 de cazuri de coronavirus în județul Constanța Bilanțul în România a ajuns la 10.417