Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut duminică schimbări rapide în operaţiunile armatei ucrainene şi a anunţat demiterea comandantului forţelor medicale ale armatei. Armata ucraineană raportează progrese în recucerirea zonelor ocupate de armata rusă în est şi sud.

Măsura lui Zelenski a fost anunţată în timp ce se întâlnea cu ministrul Apărării, Rustem Umerov, şi a coincis cu dezbaterea privind desfăşurarea războiului împotriva Rusiei, care durează de 20 de luni, existând întrebări cu privire la rapiditatea cu care se desfăşoară contraofensiva în est şi sud.

„În cadrul întâlnirii de astăzi cu ministrul Apărării Umerov, au fost stabilite priorităţile”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn. „A mai rămas puţin timp pentru a aştepta rezultate. Este nevoie de acţiuni rapide pentru schimbările viitoare”.

Zelenski a declarat că a înlocuit-o pe generalul-maior Tetiana Ostashchenko din funcţia de comandant al Forţelor Medicale ale Forţelor Armate.

„Sarcina este clară, aşa cum a fost subliniat în mod repetat în societate, în special în rândul medicilor de luptă, avem nevoie de un nivel fundamental nou de sprijin medical pentru soldaţii noştri”, a spus el.

Acest lucru, a spus el, include o serie de aspecte: garouri mai bune, digitalizare şi o mai bună comunicare.

Umerov a recunoscut schimbarea pe aplicaţia Telegram şi a stabilit ca priorităţi principale digitalizarea, „medicina tactică” şi rotaţia militarilor.

Armata ucraineană raportează progrese în recucerirea zonelor ocupate în est şi sud şi săptămâna trecută a spus că trupele au preluat controlul asupra zonelor de pe malul estic al râului Dnipro, în sudul regiunii Herson.

Comandantul suprem ucrainean, generalul Valeri Zalujnîi, într-un eseu publicat luna aceasta, a declarat că războiul intră într-o nouă etapă de uzură şi că Ucraina are nevoie de tehnologie mai sofisticată pentru a contracara armata rusă.

Articolul precedentBNR lansează o monedă cu valoarea de 100 de lei
Articolul următorCifrele uluitoare ale Poliției: jumătate de milion de infracțiuni într-un singur an – Care sunt cele mai grave probleme ale României