Peste 40.000 de pacienți au fost înregistrați la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 01 iunie – 31 august.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, din cei 40.689 de pacienți înregistrați în UPU în perioada sezonului estival, cele mai multe cazuri, 33.973, au fost direcționate pe Codul Verde, codul aferent pacienților cu funcții vitale stabile, urgențe minore. „Pe Codul Galben, critic, destinat pacienților cu risc de agravare rapidă, au fost încadrați 3.498 de pacienți, iar la resuscitare – Cod Roșu, au fost preluați, în această vară, 803 pacienți”, au precizat sursele citate. În urma investigațiilor de specialitate efectuate în Unitatea Primiri Urgențe, în timpul celor trei luni de vară, au fost spitalizați 9.414 pacienți.
Ca număr de prezentări, cea mai solicitantă lună din timpul sezonului estival 2019 a fost luna august, cu 14.549 de pacienți investigați, între care 4.522 de copii.
În timpul acestui sezon estival, în secția Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța au fost internați șase pacienți care au suferit accidente de submersie. „În ciuda eforturilor depuse de către personalul medical, unul dintre pacienți a decedat, iar un alt pacient se află în stare foarte gravă”, spun reprezentanții SCJU. Totodată, în timpul sezonului estival, 383 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor accidente rutiere, cele mai multe, 172, fiind înregistrate în luna iulie.
Anul trecut, în aceeași perioadă, au fost înregistrați la Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, 40.992 pacienți.

Articolul precedentA început distribuirea rechizitelor gratuite în școlile și grădinițele din Constanța
Articolul următorPlatforma gigant Scarabeo 9, din nou în Portul Constanţa