Polițiștii de frontieră constănțeni au efectuat un flagrant și o percheziție domiciliară, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 20.000 pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna iunie, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au realizat un flagrant, în cadrul căruia, la trecerea peste fluviul Dunărea între localitățile Brăila și Smârdan, au depistat două autoturisme înmatriculate în România. La volanul acestora se aflau doi bărbați, în vârstă de 46, respectiv 37 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, despre care existau date că sunt implicați în activități de contrabandă. La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite 8.490 pachete cu țigări, fără a deține documente justificative, aceștia declarând că le-au achiziționat de pe raza județului Suceava, urmând a fi revândute pe raza județului Constanța.

În vederea identificării locațiilor unde sunt depozitate țigări de contrabandă, în data de 11 iunie, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală, pe raza județului Suceava, fiind identificată cantitatea de 11.490 pachete de țigări de contrabandă, ascunsă într-un perete fals dintr-o anexă gospodărească.

În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 19.980 pachete cu țigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 199.800 lei și au fost indisponibilizate două autoturisme, evaluate la 37.840 lei.

În cauză, sunt cercetați patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 48 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre ei fiind emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentZeci de mii de flori colorează Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie
Articolul următorDin 15 iunie se reiau zborurile către Tallinn de pe aeroportul din Constanța