Finalul sîptîmânii aduce trei comedii, pentru toate gusturile  pe scena Teatrului  de Stat Constanța.

Vineri, 19 octombrie, de la ora 19.00, publicul se poate delecta cu „Veethoven…, făi!”, povestea unei doctoriţe autoclaustrate şi obsedate de Beethoven, un fel de Miss Havisham al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa. Spectacolul este regizat de Iulian Enache și jucat de Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Este un spectacol la care se râde mult din cauza intrigii susţinute de energia inepuizabilă a ţigăncii care încearcă prin toate mijloacele să scoată bani de la doamna bogată şi nebună, îndrăgostită de Beethoven.

Sâmbătă, 20 octombrie, la ora 19.00, un alt registru, comedia bulevardieră „Să ne răzbunăm, iubito!” O farsă frumoasă a comediografului francez Georges Feydeau, în regia Feliciei Dalu. O comedie plină de ritm și răsturnări spectaculoase de situație, cu un final surpriză. Un spectacol relaxant, fermecător. În distribuție, cuplul (atât în viață, cât și pe scenă) Maria Lupu – Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Cazan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale.

Spectacolul „Testosteron”, (nerecomandat minorilor) urmează duminică, 21 octombrie, de la ora 19.00.Comedia – cult a polonezului Andrzej Saramonowicz a fost primită cu mult entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

Traian Şoimu, regizorul montării de la TSC: „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor. Pentru mine este o tragicomedie în care şapte bărbaţi, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi…” În distribuție, Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu.

.

 

 

Articolul precedentPensionarii pot depune cererile pentru permisul de călătorie RATC
Articolul următorO oră de libertate pentru un deținut evadat de la Poarta Albă