Festivalul Iernii 2018

 

Tradiția continuă și în acest an. „Festivalul Iernii 2018” deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, sâmbătă, 08 decembrie, de la ora 17:00, printr-un show de excepție realizat de îndrăgita Gașcă Zurli.

Timp de o lună, „Tărâmul Magic al Crăciunului” transformă zona Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie într-un loc de poveste. Pe vizitatori îi așteaptă spectacole artistice, concerte de colinde, spectacole interactive pentru copii și concerte.

Proiectul „Festivalul Iernii 2018” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

 

”Boeing Boeing”, vineri, 07 decembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Teatrul Elisabeta prezintă comedia spumoasă “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, în regia lui Șerban Puiu.

În rolurile principale: Aurelian Temișan, Marius Gîlea, Anca Sigartău, Monica Davidescu/Dana Marineci, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu și Iulian Bălan.

Prețul unui bilet este de 60, 70 și 80 lei.

 

Sâmbătă, de la ora 18:00, este prezentat publicului spectacolul „Poveste de Crăciun”. Inspirată din nuvela “Colind de Crăciun”, de Charles Dickens, povestea aduce în prim plan tema Crăciunului ca sărbătoare a bucuriei și a generozității.

Organizat de echipa „Un părinte mai bun”, în parteneriat cu Teatrul Coquette București, „Poveste de Crăciun” face parte din campania „Caravana cu povești”, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei.

Prețul unui bilet este de 30 lei.

 

Duminică, 09 decembrie, de la ora 17:00, va fi susținut concertul de muzică populară „Am plecat demult de acasă”. Pe scenă vor urca: Elena Ionescu Cojocaru, Aurel Sava, Viorel Nica, Elena Plătica, Mituța și Dumitru Ridescu, Dorina Matără Târnoveanu, Cornel Oprea, Sorina Preda, Adriana Ivanciu, Grupul Fii Dobrogei Constanța și Ansamblul Tradiții Dobrogene Pecineaga.

Prețul unui bilet este de 30 de lei.

 

„Bal mascat” caritabil, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”

TNOB vă invită sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 18:00, la spectacolul caritabil „Bal mascat” de Giuseppe Verdi. Banii colectați din vânzarea tichetelor vor fi donați integral către Asociația „Dăruiește Aripi“, în proiectul de reconstrucție a secției de terapie intensivă nou-născuți din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Pe scenă vor evolua, sub bagheta dirijorului japonez Koichi Inoue: Răzvan Săraru, Geani Brad din Cluj, Akiko Hayakawa din Japonia, Georgeta Grigore din București și Silvia Simionescu. Distribuția mai este asigurată de: Laurențiu Severin , Constantin Acsinte , Cristian Caragea și Andrei Băican.

Prețul unui bilet este de 100 lei.

Invitațiile pentru „Bal mascat” se găsesc la Centrul Focus din Policlinica Spitalului Județean Constanța, însă cei interesați pot contacta reprezentanții Asociației „Dăruiește Aripi”, la numărul 0745864034.

 

Proiect cinematografic „Filme de sărbători”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” oferă constănțenilor posibilitatea de a viziona gratuit mai multe proiecții cinematografice. Accesul la eveniment se va realiza în baza unor tichete care pot fi ridicate direct de la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. În acest weekend sunt programate comedia ”Johnny English”, sâmbătă, 08 decembrie, de la ora 18:00 și ”First Man- Primul om pe Lună”, duminică, 09 decembrie, de la ora 18:00.

 

Teatrul de Stat Constanța

„Inima Reginei Maria” – Un spectacol pentru Centenar

Teatrul de Stat Constanţa prezintă „Inima Reginei Maria”, un act artistic de excepție, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea. Premiera este programată pentru data de 8 decembrie 2018 iar alte două reprezentanții vor fi susținute în weekendul 7 – 9 decembrie (7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie). Spectacolele vor începe la ora 19:00.

 

Producția se înscrie în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a jucat un rol important în recunoașterea Unirii de către Marile Puteri ale lumii.

O echipă artistică extrem de valoroasă alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța formează distribuția, iar scenariul a fost realizat de Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

„Inima Reginei Maria” va rămâne în repertoriul TSC şi va fi prezentată în continuare publicului.

Articolul precedentIntervenție a pompierilor pentru salvarea unui copil de un an, blocat în autoturism
Articolul următorTineri prinși cu droguri la Constanța